Å reise er å leve

Det er lite som er så deilig som det å pakke kofferten eller sekken og legge ut på en tur. Det spiller ingen rolle om den turen er i nabolaget, varer en helg, uker eller flere måneder. Det er det å vite at alt kan skje og at du er i ferd med å skulle oppleve og se ting du ikke har sett før. For noen er det dog det å reise til den samme kjente plassen som er selve drømmen. Det er også helt greit. Det viktigste er at vi kommer oss utenfor vår egen dør, får ladet batteriene og kan se og oppleve noe annet enn det vi gjør hver dag.

Mange unge legger ut på rundtur

Før var det mest vanlig at ungdommen gikk rett ut i jobb eller utdanning så fort de var ferdige på videregående. Nå kan det se ut som om denne trenden har snudd. Flere og flere legger ut på en reise som varer i flere måneder eller et helt år. Her besøker de land på den andre siden av jordkloden eller reiser verden rundt, enten alene, sammen med venner eller med en større gruppe.

De sykler, seier, tar tog eller fly. Felles for dem er at de våger å hoppe av den kjente karusellen og oppleve mer av det verden har å by på. Noen unge venter kanskje til de er ferdig med bachelor eller master, men det som er sikkert er at de reiser.

Trenden har også flyttet seg videre til unge barnefamilier som bruker muligheten til foreldrepermisjon til å ta en eller flere måneder under varmere himmelstrøk. På den måten får de noen nye opplevelser som knytter den sammen, og kanskje en annen fred og ro enn om de hadde vært hjemme.

Økonomi til å reise

Å reise er å leve, men det koster også litt penger. Noen velger å løse dette med å jobbe mye og spare alt de klarer. Det fungerer nok også fint om man bor billig hjemme hos mamma og pappa. For mange er det kanskje en kombinasjon av sparepenger og lånte midler som er løsningen. Norsk scandilån ser at det er mange som søker om lån for å leve ut reisedrømmen.

Sammenligningstjenesten gir deg en god og nyttig oversikt over lånetilbydere på det norske markedet, slik at det blir enkelt for deg å finne et godt lån med gode betingelser.

Reiseinspirasjon

Kanskje det er en stund til du kan reise på ferie selv, eller kanskje du kun trenger litt inspirasjon. Det finnes mange reisemagasiner der ute, både i butikken og på nett samt bøker skrevet av mennesker som har realisert reisedrømmen. Å lese disse er en fin måte å finne inspirasjon på. Kanskje har noen av dem realisert en drøm du bærer på. Da er det både fint å se at det er mulig, og samtidig får du kanskje noen gode tips med på veien.

Reiseinspirasjon er også en fin måte å få venteperioden til å gå på. Å lese og drømme seg bort er nesten en hel liten reise i seg selv. Dessuten er det noe som heter at planleggingen er halve moroa, og det er unektelig slik at det å planlegge reisen er en god start. Mens du er på ferie er det kanskje din tur til å inspirere andre til å gjennomføre drømmereisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *