Besøk Alta

Finnmarks største by, Alta – også kalt ”Nordlysbyen” – er kjent for alle sine vinteraktiviteter. Samtidig finnes det mange ting man kan oppleve i sommerhalvåret også, og det er derfor et godt reisemål uansett når på året du velger å ta turen.

I forhold til resten av nordområdene har Alta et relativt mildt klima med lite nedbør, milde vintre og relativt varme somre. Da byen ligger innerst i Altafjorden er det både skog, vidde, kyst- og fjellandskap. Alta er dermed et ypperlig sted for friluftsmennesker. Enten du vil på en sykkeltur eller en vandring til Orvvosjohka-fossen, som ofte beskrives som en av Finmarks skjulte juveler, er Alta et godt valg. Om vinteren kan du derimot prøve aktiviteter som hundekjøring eller et besøk til ishotellet Sorrisniva Igloo Hotel som er laget av snø og is.

Videre er det ikke uten grunn at byen blir kalt Nordlysbyen. Om vinteren vil du nemlig ha gode sjanser for å se nordlyset danse over himmelen i Alta, og byen er derfor en god destinasjon for gjester som ønsker å se det magiske nordlyset. Hvis du er usikker på hvordan du selv skal få øye på det kan du få hjelp av en av de mange aktørene som tilbyr nordlysjakt.

For kultur- og historieinteresserte finnes det også alternativer. For eksempel har Alta Nord-Europas største konsentrasjon av helleristninger og hellemalerier, der de eldste er laget for 7000 år siden. Høres dette spennende ut kan du ta en tur til Alta Museum, som er et verdensarvsenter for bergkunst. Ellers kan du oppleve den samiske kultur. Her kan du få et nærmere innblikk i samisk mat og tradisjon.

Oppsummert er Alta en by som byr på mange spennende opplevelser, både om sommeren og vinteren. Natur, kultur og historie er alle viktige stikkord som beskriver byen. Hvorfor ikke legge neste ferietur hit?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *