Besøk Flåm

Innerst i en sidearm av verdens dypeste og nest lengste fjord finner du Flåm. En utrolig naturperle du ikke vil gå glipp av. Omringet av fjellsider, fossefall og dype daler kan du her nyte noen avslappende, eller med aktivitetsfylte, dager.

Hvert år kommer flere hundre tusen av turister til Flåm for å oppleve Flåmsbana. Denne er kjent som en av verdens fineste jernbanestrekning, og ble i 2014 kåret til verdens beste togreise av Lonely Planet. Her kan du oppleve en av verdens bratteste toglinjer, med en høydeforskjell på nesten 900 meter. I en av tunellene går Flåmsbana i spiral inne i fjellet, og sammen med den vakre utsikten gir turen deg en opplevelse du sent vil glemme.

En av de andre dagene kan du sykle Rallarvegen – Norges mest populære sykkelrute. Rallarvegen ble åpnet som sykkelvei sommeren 1974, og strekker seg fra Haugastøl for så å følge Bergensbanen til Finse, Hallingskeid og Myrdal, før den avsluttes i Flåm. Turen tar deg gjennom et utrolig høyfjellsområde, langs fantastisk natur, ned til havnivå.

Om du ønsker en mer avslappende dag kan du ta et fjordcruise på Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden. Området rundt Nærøyfjorden er vurdert til et av verdens vakreste fjordlandskap, og står i dag på UNESCOs verdensarvliste. Den unike fjorden er 17 km lang, og bare 250 meter bred på det smaleste, hvilket gjør den til verdens smaleste fjord. På begge sider er den omkranset høye fjell og små gårder.

Flåm er altså en destinasjon som vil by på spektakulær natur. Her finner du opplevelser som passer både den aktive og den mer avslappede turist. Fjordlandskapet er vakkert uansett hvilken årstid det er, og dermed er Flåm en god destinasjon hele året.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *