Besøk Geiranger

Innerst i Geirangerfjorden finner du en unik naturperle. Den lille bygda blir kalt Geiranger, og drar årlig nærmere 700 000 turister. Dette skyldes utrolig fjordlandskap, vakker natur og kulturhistorie. Har du noen gang sett filmen ”Bølgen” har du allerede kjennskap til bygda, da det er nettopp her handlingen foregår, og ellers kan det være på tide å bli kjent med den vakre naturperla.

Man kommer ikke utenom Geirangerfjorden når det er snakk om Geiranger. Fjorden er i flere medier kåret til verdens vakreste og denne har til og med fått plass på UNESCOs verdensarvliste. Det sier seg altså selv at sightseeing på fjorden er et must når man først besøker bygda. Man kan oppleve fjorden på flere måter. Hvis du vil ha minnerike naturscener med fosser og fjellgårder, kan du ta den halvannen times turen med M/S Geirangerfjord. Er du derimot ute etter en mer fartsfylt opplevelse kan du prøve en tur med en RIB-båt. Hvis du er mer interessert i en roligere opplevelse kan du oppleve fjorden gjennom en kajakktur. Og for Disney-entusiaster kan det være en morsom liten ”fun-fact” at skaperne bak filmsuksessen Frozen ble inspirert av nettopp Geirangerfjorden.

Likevel er det ikke bare Geirangerfjorden det er verdt å oppleve i Geiranger. Er du på jakt etter en nervepirrende og fascinerende opplevelse må du ta turen opp Trollstigen. Her kommer du tett på det ville og vakre landskapet, der gangveiene og trappene svinger seg opp den bratte fjellsiden forbi utrolige fossefall. Du kan også prøve rafting og klatring hvis du er på jakt etter adrenalinfylte aktiviteter. Hvis du vil ha litt roligere aktiviteter kan du prøve ut fisking, toppturer eller avslapning på en av de unike historiske overnattingsstedene.

Geiranger er tilbyr altså noe uansett hva du er på jakt etter og hvem du er. Er du på jakt etter utrolig natur og spennende opplevelser, er dette en bygd å legge turen innom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *