Bli en guide hos et reisebyrå

Mange norske og utenlandske reisebyråer tilbyr tour guider med på reisen din. Enten du er nord i Tromsø for å se på nordlyset, eller i Frankrike for å se Eiffeltårnet, så vil du kunne få mulighet til å benytte deg av en guide. Som guide vil man få muligheten til å oppdage nye kulturer og tradisjoner, samt historie som ligger der man er guide. Hvis du synes dette er spennende, så er det bare å innta seg informasjon om hvordan man kan bli guide.

Som guide vil du også kunne bli brukt til offentlige formål, som for eksempel å være guide på et museum eller på et slott som krever skarp kompetanse. Du må virkelig ha interesse for samfunn, geografi og historie hvis du skal skille deg ut fra en mengde med jobbsøkere for å bli en guide hos et reisebyrå. Du kan derimot få et lite forsprang ved å skrive en utsøkt jobbsøknad til din fremtidige arbeidsgiver, slik at du kan bli innkalt til et intervju.

 

Bruk jobbsøknaden til å skille deg ut fra mengden av jobbsøkere

En jobbsøknad er ment for å bli brukt til å søke på jobber, og i dagens samfunn sendes det helst over e-post eller i kontakt med jobbportaler som viser deg ledige stilinger. I tillegg er det en rekke spørsmål å stille til jobbsøknaden når den er ferdig skrevet, som for eksempel hvorfor nettopp du skal bli valgt og hva du kan bidra med. Som guide er det en rekke nøkkelegenskaper man må ta med i betraktning når man skal skrive en jobbsøknad.

Det vil derfor lønne seg å holde jobbsøknaden på maks en side, slik at du får med kun det som er relevant for din fremtidige arbeidsgiver. Det er med andre ord viktig å skrive gode jobbsøknader, og det kan du få til ved å benytte deg av en jobbsøknad mal som vil sikre deg et intervju hos en arbeidsgiver som utlyser en ledig stilling.

 

Gå på intervju med et fokus om at jobben er din

Etter at du har fått skrevet en jobbsøknad ved hjelp av en jobbsøknad mal, så vil du kunne ta det til neste skritt, nemlig å gjøre et godt inntrykk under intervjuet. Det er her nøkkelen ligger for at du skal kunne få jobben du ønsker deg, som for eksempel guide hos et reisebyrå. Et reisebyrå krever som regel at du har stor interesse for andre kulturer og klarer å sette deg inn i situasjonen til kunden, som vil se unike bygninger og arkitektur som ikke er å finne på deres hjemsted.

Hvis du er kreativ og har god kompetanse om ulike geografiske områder med unik arkitektur, så vil du kunne gjøre et godt førsteinntrykk og kanskje bli med videre i prosessen om å bli ansatt som guide. Du skaper med andre ord muligheter for deg selv ved å tilby en kompetanse som din fremtidige arbeidsgiver har behov for. Hvis du derfor ønsker å skrive en god jobbsøknad som kan hjelpe deg med å hale i land et intervju, så er det lurt å benytte seg av en jobbsøknad mal!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *