Bryggen i Bergen

Bryggen i Bergen er den tredje mest besøkte turistattraksjonen i Norge og består av den gamle trebebyggelsen i den historiske bykjernen i Bergen.

Bryggen i Bergen har eksistert siden ca år 1070 og er en del av Bergen historie helt tilbake til Vikingtiden. Alle som besøker vestlandet bør ta turen innom Bergen for å få med seg denne turistattraksjonen som er den tredje mest besøkte i Norge. Dette er stoltheten til alle bergensere, og er stedet der handelsstanden oppstod. Norges første handelskompani, Hansa-kompaniet, holdt til i disse byggene. Man benyttet byggene til lagring av handelsvarer i starten.

 Huset Norges første handelskompani

Norges første handelskompani, Hansa-kompaniet, drev sin virksomhet fra disse bygningene. Turister som besøker Bergen må få med seg denne delen av Norges historie mens de er på besøk i Norge. Disse byggene har kjennetegnet Bergens bybilde helt siden de ble bygget. Bergen er generelt en spennende by å besøke og har mye å by på for turister som besøker byen. Byen er kjent for mye regn, men om sommeren kan man også oppleve fine solskinnsdager som gjør en tur rundt i Bergens gater til en idyllisk opplevelse.

 Stolthet for byens borgere

Bryggen i Bergen er stoltheten til alle som bor i Bergen, og kjennetegner byen de bor i. Torget i byen er plassert foran bryggen i Bergen, og dette har siden tidlige tider vært et samlingspunkt for lokale handelsmenn og for byens innbyggere. Man har flere ganger opplevd branner i denne bebyggelsen, men byggene har likevel blitt bevart og restaurert i alle disse årene for å fortsette å være byens ansikt til turister og andre. Om man ikke har besøkt Bergen, er dette en stolt by som må oppleves. Byen og deres innbyggere er preget av en god atmosfære med stolte innbyggere som skryter av byen sin og av sitt folk. Få med deg opplevelsen av denne byen. Skulle du være uheldig å ankomme på en deres mange regnværsdager, er det viktig å få tak i en paraply for å holde seg tørr.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *