Oppdag Albania – den skjulte perlen i Middelhavet

Albania er destinasjonen som mange mennesker har på leppene sine akkurat nå. Kanskje fordi det er et relativt ukjent sted når det gjelder turisme, men som har begynt å blomstre betydelig de siste årene. Det er enestående natur her med vakre alpintopper, deilig mat og krystallklart vann langs kysten. Ettersom turismen er relativt ny i Albania, kan man lett finne rimelige billettpriser, noe som gjør ferien bedre for lommeboken. Hvis du ikke har vært i stand til å spare pengene, kan du låne penger for ferien din her. På Budsjettkreditt kan du sammenligne ulike långivere for å få den beste dealen, slik at dere kan fare på en flott ferie!

Generell informasjon

De fleste som farer til Albania velger å besøke hovedstaden, Tirana, da byen tilbyr både fine hoteller, strender og shoppinggater. Tirana har noe for alle da det finnes både et nydelig uteliv, men samtidig roligere deler av byen med flotte turstier.

Langs kysten ligger det som vanligvis kalles den albanske rivieraen. Her finner du Albanias mest berømte strender i landsbyen Dhermi. Selv om landsbyen er liten i størrelse, tiltrekker sjarmen mange og er perfekt for de som leter etter sol og bad.

Mat

Det albanske kjøkkenet har sterke påvirkninger fra greske Hellas, Tyrkia og Italia, noe som betyr at maten er på topp. Albanias favorittmat heter Tavë Kosi og består av lammekjøtt med ris bakt i en leirskål i ovnen. Retten er tilberedt i en saus laget av yoghurt og egg og skal være en fryd for smaksløkene. Det er derfor en god ide å teste denne når dere har mulighet!

Ettersom maten ligner på andre middelhavsmat, finner du også de klassiske dolma og burek. Hvis du ikke har testet disse før, er det nesten et must før du farer hjem! Å spise ute er omtrent halvparten så dyrt som i Norge, så det kan være en perfekt mulighet til å passe på og få oppleve det lille ekstra på ferien.

Utforsk Albania

For den eventyrlystne, vil vi anbefale å planlegge noen dager av ferien til å vandre i Albanias grønne vakre fjellkjeder. Hva kan være mer avslappende enn å vandre og samtidig bli forundret over den vakre naturen? Ikke mye, synes vi.

Et annet tips å besøke gamlebyen i Tirana, som har mange vakre bygninger med unik arkitektur. Her kan du også ta del av den mer tradisjonelle siden av Albania.

Sist men ikke minst, vil vi gjerne anbefale at du besøker den historiske byen Gjirokaster, som ligger midt i fjellene. Fra byen kan du se ut over den fantastiske elven Drinas som er et fantastisk syn. Sentrumet av Gjirokaster er klassifisert som verdensarvsted og har et fantastisk stort slott som tidligere var et steinslott fra det 12. århundre.

Vi tror ikke dere vil angre det hvis dere besøker Albania, som sies å være den skjulte perlen i Middelhavet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *