Ta med deg datamaskinen din på en uforglemmelig reise

Nordmenn liker å reise til utlandet uavhengig av hvilken årstid det er, og som oftest tar de fleste med seg mobil og IT-systemer for å være tilgjengelig, eller holde seg oppdatert på det som skjer. Datamaskiner er blitt mye enklere å ta med seg enn hva som var tilfellet før i tiden, hvor man for eksempel kun hadde stasjonære datamaskiner. Bærbare datamaskiner i dag er tynne, lette og enkle å frakte. Du får mulighet til å pakke den enkelt ned i en sekk som du kan ta med på en uforglemmelig reise, slik at du alltid er koblet på nett og samtidig er tilgjengelig for andre.

Du kan i tillegg se på filmer og serier med din bærbare datamaskin, enten du er på en kjærlighetsreise med din partner i Paris, eller hvis du skal på et møte i New York som krever langdistansefly. Mulighetene er mange for deg som vil ta med den bærbare datamaskinen på reisen din, men det er samtidig viktig å være sikret mot hackere og farlig malware som kan skade datamaskinen ved hjelp av gratis antivirus.

 

Beskytt datamaskinen på reisen din med gratis antivirus

Når man tar med seg elektroniske apparater som mobil, datamaskin eller andre enheter som kan være av interesse, så vil også risikoen for at andre vil ha nettopp disse apparatene øke. Det kan være at du blir frastjålet dine produkter eller at de kommer på avveie hvis du er uheldig.

Den største risikoen derimot er informasjonen din som andre vil ha tak i, og misbruke på et eller annet vis. Slik informasjon kommer som regel på avveie ved å koble seg opp på ukjente eller åpne nettverk. Du kan sikre at din informasjon ikke kommer på avveie ved hjelp av gratis antivirus som du laster ned på din bærbare datamaskin. Da er du alltid sikret mot hackere når du skal ut og reise, eller hvis du kobler deg på ukjente nettverk i utlandet.

 

Bruk mobildata hvis du er usikker

Med ny teknologi, så har vi mulighet til å beskytte vår informasjon, identitet og våre elektroniske apparater bedre enn før. Men det er ulike måter å gjøre dette på, og som regel kan det være tryggere å bruke mobildata i utlandet hvis man har muligheten til det, istedenfor å benytte seg av ukjente nettverk hvis du føler deg usikker på sikkerheten. På den måten får du mulighet til å gi deg selv et forsprang, slik at andre ikke kan avlytte din trafikk som man ellers kan gjøre med et åpent eller ukjent nettverk. Da deler du kun koblingen mellom din mobiltelefon med din bærbare datamaskin, slik at ingen av enhetene behøver å koble seg opp på et Wi-Fi nettverk.

En annen måte for å unngå at trådløse nettverk kobler seg opp til dine enheter på er å slå av automatisk tilkobling for dine enheter, slik at du selv kan bestemme hvilke nettverk du vil benytte. Dermed kan du nyte reisen din med gratis antivirus og alternative måter å beskytte dine enheter, slik at du alltid er trygg når du er ute og reiser!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *