Øyene i Lofoten

Lofoten er kjent for sitt ekstreme landskap og er lokalisert nord for polarsirkelen.

Øyene i Lofoten er en del av norsk natur som bør oppleves både av nordmenn og av turister. Mange har aldri tatt turen hit, men når man gjør det kan man få en opplevelse som man vil huske resten av livet. Her finnes det mye ekstrem og urørt natur, i tillegg til at man finner rolige og spennende fiskevær, som for eksempel Svolvær. På Lofoten har man funnet noen av de eldste bevisene på menneskelige samfunn. Man har funnet bevis på at det har bodd mennesker på Lofoten helt tilbake til for 11000 år siden.

 Vakker natur og lang historie

Øyene i Lofoten er fylt med vakker natur, i tillegg til at man her kan finne beviser på noe av de eldste samfunnene som er oppdaget i Norge. Man finner museer som stiller ut oppdagelser fra samfunn i Vikingtiden, og kan i tillegg finne det lengste kjente lang-huset fra denne tiden. Lofoten har mye å by på. Høye fjell og urørt landskap, men også stille fiskevær. Mange av byene på Lofoten har tradisjonelt levd av fiske og gjør det den dag i dag.

 Fiskevær og fjellandskap om hverandre

Med små og store fiskevær som bør besøkes, er Lofoten et stille og rolig sted å besøke. Det er mye fisk i havet rundt Lofoten, som er grunnlaget for levebrødet til flere av stedene i området. Når du besøker Lofoten vil du få en opplevelse du sent vil glemme. Her er det fullpakket med spennende norsk natur. Bratte fjellsider og sjønære kysttettsteder preger naturbildet du vil finne på ditt besøk på øyene i Lofoten. Turen hit anbefales til alle som vil oppleve Norge på sitt beste. Dette er et sted man kan besøke med hele familien på ferietur for å oppleve det beste Norge har å by på.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *