10 tips for å unngå jetlag

Ta en pause fra dataskjermen – besøk et landbasert casino

De fleste reisende ønsker å få så mye som mulig ut av deres begrensede tid i utlandet, men tenker ikke på den plutselige tidsforskjellen. Det kan ta kroppens indre klokke flere dager å ta igjen, og i mellomtiden vil du sannsynligvis oppleve en forstyrret søvnsyklus. Dette er kjent som jet lag.

Symptomer på jetlag omfatter søvnighet på dagtid, søvnløshet om natten, dårlig konsentrasjon, forvirring, sult ved upassende tidspunkter eller manglende appetitt, og generell utilpasshet og irritabilitet. Så her ser du de beste tipsene for å unngå jetlag:

Juster din interne klokke.

Flere dager (minst fire) før avreise, bør du gradvis endre søvnen din til å falle sammen med tiden på destinasjonen. Når du ankommer bør du basere dine daglige rutine på lokal tid.

Velg overnattingsfly.

Du vil kunne spise middag på et normal tidspunkt og være mye mer sannsynlig å få sove enn på en flytur på ettermiddagen. Dette er den beste måten å gjenskape en normal timeplan, og det vil bli lettere for deg å nullstille klokken din

Unngå kaffe.

12 timer før og under flyturen, bør du unngå overspising og koffein. Selv om koffein kan bidra til å holde deg våken lenger, vil du våkner oftere når du sovner og derfor reduseres din total søvntid.

Hold deg hydrert.

Drikk minst 8 dl vann for hver time du er i luften – selv om du ikke føler tørst. Hvis du bruker kontaktlinser, må du rengjøre dem grundig før flyturen. Du kan bruke øyedråper i luften, og vurdere å fjerne kontaktlinser hvis du tar en lur. Ta med deg en flaske med fuktighetskrem, leppepomade, og fuktighetsgivende spray med essensielle oljer (ikke bare vann) som du bruker i ansiktet med innimellom. Du kan også ta en av disse fine, myke håndklær å klappe ansiktet med.

Unngå eller begrens alkohol under flyturen.

Luften i hytten tørker ut passasjerer, og høydeendringer kan påskynde effekten av alkohol. En drink kan slappe av deg, men det tørker også ut og forverrer symptomene på jetlag.

Prøv å sove på flyet.

Dette er spesielt viktig når du reiser over natten. Å reise er ekstremt slitsomt, og jo mer hvile kroppen din får, jo mer forberedt vil du være til å håndtere jetlag. Hvis du tar en lang flytur, bør du vurdere å spare opp nok penger til å fly første klasse ettersom det er mye lettere å sove når setet går hele veien tilbake.

Bruk tid utendørs.

Etter ankomsten din bør du tilbringe mye tid ute i sollyset, noe som vil hjelpe kroppen din tilbakestille den naturlige klokken og gjøre slik den faller sammen med dine nye omgivelser.

Ha en kjempefin reise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *