London – Fotballens hovedstad

London er hovedstaden i England, og en av de største hovedstedene i Europa. Det er muligens den mest diversifiserte byen i verden når det gjelder mat, mote og shopping. Men London er også den aller største byen i verden når det gjelder fotball. Av de seks største klubbene i England, så holder tre av dem til i London. Dette er egentlig veldig fenomenalt. For veldig mange fotball interesserte, så er London definisjonen på en fotballby. Dette gjelder da også spesielt for kjærestene og konene til profesjonelle fotballspillere.

Grunnen til dette er fordi London har så mye å tilby, og det er den byen de ønsker seg til mest i England, og kanskje hele Europa. Det vil si at om en fotballspiller må velge mellom to klubber som han liker veldig godt, faller valget ofte på laget som spiller i London. De lagene som holder til i London er Arsenal, Chelsea og Tottenham.

Stadionene som de spiller på er henholdsvis Emirates, Stamford Bridge og Tottenham Hotspur Stadium. Tottenhams og Arsenals stadioner har en tilskuerkapasitet på rett over 60000, mens Chelseas stadion holder «bare» 41000. Det er enn annen stor stadion i London også, som har tilskuerkapasitet på rundt 90000. Det er Wembley Stadium, som er hvor det nasjonale landslaget til England spiller sine kamper. Det som skiller London, og da Wembley, litt ut ifra andre stadioner og fotballbyer, er at det blir holdt amerikanske fotball kamper der som en utvidelse fra den amerikanske fotball serien NFL.

Hvordan reiser du til London fra Norge?

Ønsker man å dra på fotballkamp til London så er det ikke så vanskelig, ettersom flyplassene i London er et slags samlingspunkt for folk som skal ut å reise. Da spesielt på lengre flyreiser vil det ofte være en mellomlanding i London, noe som betyr at de fleste flyplasser flyr til London. Dette er utrolig positivt for alle som ønsker å dra hit til, fordi prisene da ofte ikke er så altfor dyre. Hotell kan være litt i det dyreste laget i London, så det er viktig å være tidlig ute om man ønsker kvalitet for litt billigere penge. Å lete etter anbefalinger for reise kan være et godt sted å starte.

Som nevnt tidligere, så er det ikke bare fotball som er veldig fasinerende med London. Det har blitt et sted mange studenter fra mange land rundt omkring i verden velger å reise til for å studere, så student kulturen i London har vokst veldig i mer moderne tid. Maten i London har også fått et mye bedre rykte enn det den hadde før, og antall fine restauranter har økt betraktelig. Shopping og mote, som ofte går som hånd i hanske, er noe London har en god del av. Ofte drar folk på helgeturer for å shoppe i London.

London er et populært valg

London er en flott by på grunn av alt det forskjellige man kan oppleve her, men da spesielt fordi det kan bli kalt fotballens hovedstad. Det at tre av de seks største klubbene holder til i denne byen, samt landslaget til England gjør denne fotballbyen veldig ordinær. Siden byen også er utrolig enkel å komme seg til, så vil det være et populært valg for mange.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *