Kan gamingreiser være fremtiden for eldreomsorgen?

Gaming er en disiplin som i mange år har vært misforstått i samfunnet. I årevis ble gaming sett på en aktivitet som var forbeholdt unge gutter og menn. Over de senere årene har derimot gaming også blitt bevist å være veldig viktig for jenter og unge kvinner, da spesielt innenfor mobilgaming. Preget av yngre mennesker som fronter gaming har derimot ikke gått bort, noe som er veldig synd. Gaming er stimulerende for hjernen, og ikke minst lar det deg dra på en reise langt bort fra der du er nå, og ikke minst drømme!

Samtidig er eldreomsorgen et trist skue. Eldre blir virkelig ikke tatt godt nok vare på, og det meste handler om det fysiske i våre sykehjem. Vi skal gjerne behandle sykdommer, og gi medikamenter. De gamle skal læres å gå bedre, og de skal trene opp svak muskulatur. Selv om dette er viktige aspekter ved å gi de eldre et bedre liv, så er nok det mentale enda viktigere. For hvor skal de eldre finne glede når de befinner seg innendørs, og da nærmest i et fengsel 24 timer i døgnet? Det er ingen enkel oppgave å takle, men gaming kan faktisk være løsningen. Nærmere beste kan den reisen gaming tar folk med på være fremtiden for eldreomsorgen.

La de eldre game i vei!

Selv etter å ha levd på jorda i både 70,80, og kanskje til og med 90 år, så ønsker de eldre fortsatt å leve. Det skal tross alt ikke være sånn at en bare overlever – en må leve også. Det er her gamingreiser virkelig kan utgjøre en forskjell for de eldre. Det finnes utallige nettspill som er helt gratis å prøve seg på, og enten det er et enkelt bilspill på en bane, eller et fullspekket eventyrspill, så er det mer enn mulig at de enkelte kan drømme seg bort her. Det blir rett og slett en reise ut av den kroppen som akkurat nå forhindre de eldre i å oppleve det de vil.

Selv om ethvert spill kan føre til bedre vilkår for de eldre sin mentale helse, så er det nok eventyrspill som er best. Kanskje aller best er disse dersom en kaster VR inn i bildet. Tar du på deg et par VR briller, så er det nemlig akkurat som om du befinner deg innenfor en helt spesiell verden, der du blokkerer ut den ekte verden. Mange ganger er det faktisk vanskelig å skille ekte fra fantasi her, og det er nettopp dette som gjør at de eldre kan dra på en reise ut fra den tilværelsen som ikke alltid er like bra.

Turisme kan redefineres

Det er dog ikke bare gaming industrien som har ideen om å benytte VR. Også turistnæringen har denne ideen, der en kan reise akkurat dit en vil i verden – da selvfølgelig uten å betale i dyre dommer. For eksempel kan en se pyramidene i Giza, og få en guidet tur her. Fremtiden vil bare vise hva gaming, turistnæringen, og potensielt nye industrier kan gjøre for eldreomsorgen og samfunnet generelt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *