Skjul IP-adressen din på reisen

Om du i det hele tatt har et lite snev av greie på datamaskiner, så har du på ett eller annet tidspunkt hørt begrepet ”IP-adresse”. Allikevel er sjansene relativt store for at du ikke vet akkurat hva dette begrepet betyr i praksis. En IP-adresse er derimot ganske enkelt det som identifiserer din datamaskin. På samme måte som en mobil har et nummer du skal ringe for å kontakte, så har en datamaskin en IP-adresse som blant annet benyttes for å koble seg opp mot internettet, og ikke minst for å kommunisere med andre datamaskiner.

Har du først hørt om IP-adresser, så er sannsynligheten høy for at du hørte om disse i en negativ forstand. Vi hører ofte om hvordan IP-adresser avslører hvor vi bor, og hvordan personvernet dermed trues. Vi hører videre også om hvordan IP-adresser kan være farlige, i den grad at hackere kan få hendene sine på dem og komme seg rett inn i dine systemer. Spesielt farlig er kanskje sistnevnte, spesielt om du er på en reise og kobler deg opp mot et helt åpent Wi-Fi nettverk uten passord. Det kan fort bety store problemer, og et godt tips er å skjule sin IP-adresse neste gang en reiser på ferie!

Hvordan gjemme din egentlige IP-adresse?

Selv om en IP-adresse i effekt er knyttet opp mot din datamaskin, så kan du manipulere resultatet. Du kan få en IP-adresse til å se ut som om det er en annen adresse enn den din datamaskin faktisk tilhører. Dette gjøres ved å laste ned et såkalt VPN program. Denne forkortelsen står for Virtual Private Network, og dette hinter til at din datamaskin skaper sitt eget private, fiktive nettverk. Egentlig er alt programmet gjør å koble deg opp mot en IP-adresse et helt annet sted, slik at det for eksempel kan se ut som om din datamaskin er i USA, når du egentlig oppholder deg på en strand midt i Spania.

På åpne Wi-Fi nettverk er det ofte fri tilgang for kriminelle på nett, og det er farlig for deg som er i utlandet spesielt. Da kan du bli utsatt for angrep når disse hackerne lokaliserer din IP-adresse og setter i gang røverstrekene sine. Har du derimot en VPN, så vil ikke din IP-adresse dukke opp som navnet på din datamaskin. Med andre ord hjelper det fint lite å gå etter dette Virtuelle Private Nettverket, da dette kun er der for å skjule hvem du egentlig er. Dermed kan du surfe trygt mens du er på ferien.

Trygghet er helt essensielt for din ferie

Akkurat som du ikke lar veska eller lommeboka stå uvoktet på ferie, så er det ingen grunn til å la datamaskinen stå åpen som en låvedør. Om du heller investerer i nyttig teknologi slik som VIP nettverk, så kan du nyte godene av å føle deg trygg på din ferie.

Da kan du slappe av på stranden, og bare nyte bølgeskvulpene hele dagen, mens du er sikker på at alt står bra til med din teknologi!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *