Slik lager du et reisebudsjett

Når vi nordmenn skal ut og reise, så elsker vi å bare slippe alle bekymringer og ha det gøy. Det er viktig for oss at vi får dette avbrekket fra den ellers ganske trauste hverdagen. Allikevel kan det ta litt overhånd med all friheten noen ganger. Reising er, tross nedgang i prisene over årene, fortsatt ganske så dyrt. Dessuten blir det fort veldig dyrt når lommeboka er vidåpen og vi ikke er kritiske til noen ting. Slik blir det fort på en ferie hvor vi bare skal nyte de få dagene vi har.

Det høres kanskje ikke så veldig gøy ut å gi slipp på denne friheten, men noen ganger kan det være nødvendig. En kan tross alt ikke ha total finansiell frihet, selv i bare en ukes tid, med mindre en er milliardær. De aller fleste nordmenn har en lønning som bør bli reflektert av en normal livsstil. Det betyr ikke at man ikke skal ha det gøy på ferien, men heller at en skal ha det gøy innenfor fornuftige rammer. Derfor er et av de beste tipsene å sette opp et reisebudsjett.

 

Slik påbegynner du budsjettet

Finn frem penn og papir, eller enda bedre, benytt deg av Google Disk for en skybasert løsning, slik at du kan lagre ditt budsjett. Ønsker du å lage et budsjett som enkelt kan endres på, så kan du for eksempel her bruke regneark. Ditt første steg vil være å finne ut hvor du skal dra, og da eventuelt hva de store kostnadene slik som transport og hotell vil koste deg. Deretter er du nødt til å se på de andre større kostnadene slik som mat og underholdning. Sist men ikke minst bør du også regne med suvenirer og andre produkter du kan kjøpe.

Så sant disse er regnet opp, med fornuftige antakelser, så vil du nok føle deg begrenset ganske så fort. Fortvil derimot ikke, for det er her du kan være kreativ og nyte godene av det. For eksempel kan du kanskje finne ut at det er på tide å dra et annet sted, med nye opplevelser, men en rimeligere prislapp. Eller kanskje du ikke trenger å feste hver eneste kveld? Se på budsjettet som en åpning for nye muligheter heller enn en begrensning.

 

Få råd til flere turer i fremtiden!

Så hvorfor skal du gidde å planlegge et budsjett for din tur så sant du ikke bruker tusenvis av kroner på unødvendige saker? Selv om du er disiplinert, så kan selv de minste kostnadene fra spontane kjøp balle på seg i lengden. Dessuten, om du reiser på et budsjett, så sparer du også dyrebare kroner som kan benyttes til å bestille en ny reise i fremtiden!

Å sette opp et reisebudsjett er neppe favoritten til de fleste, men det er en fantastisk ide som du bør ta del i. Da kan du oppleve ting uten å tømme lommeboka helt, slik at du får råd til flere reiser i fremtiden. Sett opp ditt reisebudsjett i dag, og nyt godene av dette!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *