Verdens flotteste bro

For den typiske turist er museum, stranda, restauranter, og store monumenter midt i storbyene de aller vanligste tingene å ta en titt på. Allikevel er disse blitt så standardiserte over årene at det nesten er kjedelig å rapportere tilbake om at du så disse – tilnærmet alle har tross alt sett disse stedene før deg. Så hva med å tenke helt nytt på hvordan du reiser? En ting de færreste tenker over er for eksempel å komme seg utenfor de meget hektiske turiststedene.

Enten du har flydd inn til storbyen eller kanskje en turistby, så vil det flokke over av turister. Du vil neppe få ro i sjela de her! Når vi reiser leter vi tross alt etter en god kombinasjon av både opplevelser og ro etter noen virkelig stressende måneder. Sistnevnte er ganske så vanskelig å faktisk få i storbyene. Derfor kan det være en god ide å sette seg i bilen og for eksempel oppleve de fantastiske broene som ”skjuler” seg utenfor de hektiske turiststedene!

 

Golden Gate Bridge

Når en skal nevne broer her i verden, så er det meget vanskelig å komme utenom Golden Gate Bridge. Denne brua er kanskje verdens mest ikoniske. Med sin rød-oransje farge, så skiller brua seg virkelig ut. Faktisk var ikke dette den fargen arkitektene mente å gi brua. Den rød-oransje malingen var faktisk kun beskyttelse mot rust. Men da resultatet av dekket først ble ferdig, så valgte arkitektene å male hele brua i akkurat denne fargen. Det er derfor den fortsatt har den samme fargen.

I California er det ufattelig mye å se på hvis du velger å leie bil og kjøre rundt. Her kan du oppleve storbyens glade dager, men også kystens perle etter perle. San Fransisco er en storby mange nordmenn velger å reise til. Med over 3 kilometer bro, og ikke minst en utsikt som nesten ikke kan sammenlignes med noe annen, så er det ikke rart at denne brua er et trekkplaster. Nyt utsikten over byen en vei, naturen en annen vei, og sist men ikke minst havet. I tillegg til brua i seg selv, så har nemlig dens utsikts potensiale til å ta pusten vekk fra deg.

 

Opplev noe litt annerledes på din neste ferie

Om du skulle ende opp i California, så er en road trip utvilsomt en god ide. Ikke bare er det Golden State Bridge som bør friste her dog. Du har nemlig også Bixby Creek Bridge i samme stat. Denne brua er nok enda ikke noe kjent navn for nordmenn, men enhver person i California kjenner til denne brua. Dessuten har den, som et Instagram fenomen, skaffet seg en ”fanbase” over hele USA.

Brua er bygget opp av et trefundament, noe som gjør den helt unik. Har du høydeskrekk er det kanskje ikke verdens beste ide å sette seg i en stor bil og følgende kjøre over denne brua. Er du i stedet eventyrlysten, så er den perfekt. I tillegg til Golden State Bridge og Bixby Creek Bridge, så har dessuten California mye annet fint å se på langs veien!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *